laura@elemdecoratiuni.ro

5 trucuri pentru o cameră de zi redecorată în buget

scris deadmin |decembrie 7, 2017 |0 Comments | Blog

Camera de zi reprezinta cel mai vizitat si mai utilizat spatiu din orice locuinta. Aici ne petrecem serile alaturi de familie, aici ne primim musafirii si aici ne retragem cand avem nevoie de cateva momente de liniste, relaxare sau divertisment.

Din acest motiv, ne dorim ca intotdeauna camera de zi sa arate impecabil, cu gust, proaspata, moderna si atractiva.

Dar ce ne facem cand bugetul pentru amenajare si design nu ne permite investitii majore, precum schimbarea parchetului sau a mobilei? Ei bine, astazi iti vom dezvalui 5 trucuri care pot schimba complet aspectul camerei de zi fara ca bugetul sa sufere prea mult!

1. Construieste in jurul covorului

Un covor prea mic va face spatiul sa arate gol si neaspectuos. Un covor din perete in perete nu mai este la moda, ca sa nu mai spunem ca nu iti pune cu nimic in valoare parchetul tau modern. Alege un covor de dimensiuni medii, un covor in design modern, in jurul caruia sa construiesti un spatiu intim si confortabil cu ajutorul mobilei. Neaparat trebuie sa pui si niste perne mari si moi la marginea covorului pentru un aer sic.

2. Deschide o mica galerie de arta in camera de zi

Camera de zi este una dintre cele mai versatile spatii cu putinta. Poti sa o faci sa arate contemporan, sic, modern si avangardist in acelasi timp daca adaugi cateva tablouri sau obiecte de arta in locurile potrivite. Poti afisa aceste elemente in spatiul de deasupra unei canapele sau a unei mese – pentru a crea un perete focal. Poti de asemenea sa faci un pas si mai departe si sa iti deschizi mica galerie de arta pe colt, acoperind astfel doi pereti.

3. Joaca-te cu texturile

Aspectul unei camere depinde foarte mult de modul in care stii sa amesteci diverse texturi. O masuta de lemn, draperii din satin, lampi din inox sau bronz, un covor pufos si moale, accesorii de piele, metal, lana, catifea – toate acestea pot sa schimbe complet aspectul camerei daca reusesti sa integrezi culorile si stilurile intr-un tot unitar.

4. Adauga culoare

Am discutat de multe ori despre cum poti adauga culoare intr-o schema deja existenta. Daca paleta existenta este relativ neutra, atunci nu ai mare lucru de facut. Daca ai deja o schema cu culori puternice, poti pune in valoare in moduri inedite o a treia nuanta deschisa sau neutra.

Printre cele mai simple idei sunt decorarea masutei de cafea cu obiecte colorate (o vaza, un cos cu flori sau fructe, alte tipuri de aranjamente); adaugarea de pernute decorative colorate pe canapea; adaugarea unui covor colorat sau cu un model modern, crearea unui perete accent cu ajutorul tapetului, rame de fotografii simpatice, accesorii si multe altele.

5. Tapet, stickere si fototapet

Ca tot vorbeam de un perete accent realizat fie cu tapet sau fototapet, trebuie sa stii ca acestea sunt cele mai simple metode pentru a ii convinge pe toti ceilalti ca ai reamenajat camera de zi de la zero si ca ai investit in ea o avere. Tapetul este o solutie practica si estetica si foarte multi o prefera. Un spatiu mic amenajat cu un perete tapetat luxuriant, in modele somptuoase, geometrice, poate parea brusc mai mare si mai interesant. Poti inclusiv redefini tematica unei camere: tapet imitatie caramida pentru un aspect rustic, imbietor, tapet imitatie beton nefinisat pentru un aspect modern, industrial, tapet vintage si cate si mai cate alegeri ai la dispozitie!

Tu ce trucuri simple din aceasta lista ai utiliza pentru a-ti reamenaja rapid si ieftin camera de zi?

Trucuri de amenajare interioară bine de ştiut!

scris deadmin |decembrie 7, 2017 |1 Comments | Blog

1.Stabileste cu familia ce vreti sa faceti in camera respectiva si tine cont de preferintele celorlalti, pentru ca trebuie sa va simtiti bine cu totii. Si nu uita de functia camerei, fiindca rezultatul trebuie sa fie o incapere utila, nu numai frumoasa.

De aceea, grija mare: nu pune fotolii si covoare crem, mai ales daca ai copii mici si catei. Nu te lasa acaparata de idei marete, precum schimbarea pardoselii, a perdelelor, lampilor si mobilierului. Poti schimba pe ici, pe colo, dar nu chiar totul!

2. Cand incepi sa te gandesti la schimbari, sa ai in vedere aspectul lucrurilor in lumina naturala, diferita de cea din expozitie. Ca principiu general, tine cont de faptul ca nuantele calde au rolul lor in crearea unei atmosfere calde si primitoare, iar cele deschise dau senzatia de spatiu mai mare.

Reguli de combinare a culorilor

3. Foloseste nuante din aceeasi gama in toata casa, evitand contrastele puternice sau trecerile de la o gama calda la una rece. Astfel creezi o atmosfera unitara, linistitoare pentru ochi si minte.

4. Introdu elemente contrastante, cum ar fi pernite, perdele sau vaze, dar fara sa exagerezi.

5. Culorile aprinse dau vibratie unei camere, dar trebuie folosite cu mare grija, pentru a nu produce efectul de „incarcat”. Combina culori puternice – care aduc un surplus de interes si caldura – cu unele neutre. Suprafetele mari ar trebui aranjate in culori neutre, nu in tonuri vii.
Idei grozave pentru pereti.

6. Tapetul este ideal pentru acoperirea unor pereti care nu sunt tocmai netezi. Asta nu inseamna sa tapetezi toti peretii, ci ajunge sa-l pui in valoare pe cel din dreptul coltului de interes al incaperii. Daca ai curaj, nici nu e nevoie sa tapetezi un perete intreg, fiind destul sa pui un straif in dreptul patului, de exemplu. Cu adevarat indraznete sunt fasiile de tapet puse sub forma de dungi orizontale.

7. Pe de alta parte, zugravitul este o optiune mult mai ieftina. In plus, in magazinele de profil exista acum orice fel de nuante iti doresti pentru a-ti infrumuseta peretii. Cea mai moderna formula este de a zugravi fiecare perete intr-o culoare diferita – insa numai daca e vorba despre o incapere cu dimensiuni mari. Moderne sunt si dungile, verticale sau orizontale. Evident ca poti vopsi diferit tavanul si lemnaria.

8 Combina tapetul si zugraveala, pentru a obtine adancime si contrast.
Un tapet frapant poate atrage atentia intr-un mod placut, insa poate fi sufo-cant daca il aplici pe toti peretii.

Iluminatul cel mai potrivit

9. Fiecare camera se cere luminata altfel, adica altfel pusa in valoare. In camera de zi, asaza in colturi lampi cu picior, care sa dea impresia de spatiu mai mare. Pentru celelalte lampi din incapere foloseste regulatoare de intensitate. In sufragerie, sursa principala de lumina ar trebui sa fie deasupra mesei.
Daca aceeasi camera serveste si ca birou, poti folosi un regulator de intensitate, astfel incat intensitatea maxima sa fie folosita pentru lucru, iar cea mai scazuta -pentru luat masa.  In bucatarie, cele mai potrivite sunt spoturile incastrate, care dau o lumina puternica. Pentru zone care intereseaza in mod deosebit, pot fi puse si becuri cu halogen.

10. In principiu, pe ferestre ar trebui sa intre cat mai multa lumina. De aceea, ar fi indicat ca ele sa fie acoperite cu materiale subtiri, care sa opreasca privirile indiscrete, nu si razele soarelui. Indicate sunt perdelele sau transperantele din voal. Daca te temi ca o perdea fara imprimeu poate sa para anosta, prinde-o de o galerie mai ornamentata.

11. Ca sa creezi iluzia unei ferestre mai mari, foloseste o galerie mai lunga decat latimea ferestrei, astfel incat perdelele sa poata fi trase in lateral, frumos drapate, acoperind marginile tocului.

Ceva special

12. Dormitorul ar trebui sa arate special si maiestuos, cred designerii.
Un pat jos va permite privirii sa cuprinda toata incaperea, dand astfel senzatia de spatiu generos.

13. La randul ei, baia trebuie sa fie o zona de lux, in care sa poti evada ca sa te relaxezi. Instaleaza multe oglinzi de jur imprejur si incastreaza spoturi in tavan. Sa nu lipseasca nici suportul de prosoape-calorifer vertical, nici faianta pana in tavan. Pentru ca totul sa fie perfect, completeaza cu accesorii din sticla si crom. Ca sa armonizezi baia cu restul casei, pune prosoape si flori in culorile folosite in celelalte incaperi.

14. Chiar daca ti se pare ciudat, alatura dungi pastel si imprimeuri florale, daca se armonizeaza cromatic. Insa nu exagera! In rest, pastreaza totul simplu: accesorii fruste – un cos de rafie, perdele de in nevopsit si pereti albi, ca sa eviti senzatia de „incarcat”.

Creeaza iluzia de spatiu

15. Incepe prin a zugravi peretii in nuante pale, iar apoi adauga oglinzi, care sa reflecte lumina si sa creeze iluzia de spatiu mai mare.

16. Pastreaza ordinea si foloseste mobila cu suprafete lucioase. Sunt indicate si piesele de mobilier acoperite cu sticla, pentru ca si ele contribuie la senzatia de spatialitate.

Frumusetea si la picioarele tale

17. Pentru a crea senzatia de spatiu, foloseste aceeasi mocheta in toata casa (sau macar covoare de acelasi tip), pentru a lega in mod subtil camerele una de alta. Ideala ar fi o culoare luminoasa si neutra. Ai grija ca in baie si in bucatarie sa pui o gresie in nuante apropiate.
Parchetul laminat din aceasta bucatarie se asorteaza cu mobila, dand o nota de rafinament. Au fost alese bucati mici si inguste de parchet, care au fost asezate in randuri paralele, creandu-se impresia de incapere mai mare.

18. O casa nu impresioneaza numai privirea, ci si mirosul. De aceea, oricat de mult ti-ai dori o bucatarie moderna, in stil american, renunta la aceasta idee daca la voi se gateste serios, incepand de la rantasuri si pana la gratare. Degeaba va arata bine daca va mirosi ca intr-o carciuma.

19. Chiar daca ai visat toata viata sa poti sta tolanita pe propria canapea de piele, nu da banii pe ea! Oricat de frumoasa si eleganta ar fi, este impersonala si se potriveste mult mai bine intr-un club sau intr-o institutie decat intr-o locuinta.

20. Nu ingramadi prea multe lucruri intr-o camera mica, de bloc: canapea, fotolii, biblioteca, plus masuta, calculator, colt cu aparatura audio-video, ghivece cu ficusi.
In dorinta de a-ti etala toate posesiunile, nu vei da impresia de bunastare, ci de lipsa de gust si de spatiu.

Autor: Irina Dimiu